BITCOIN ETF goedgekeurd! En nu?

Een beetje een flauwe titel, want de bitcoin ETF is op het moment van schrijven helemaal nog niet goedgekeurd. Maar dichtbij zijn we wel! In deze blogpost vatten we een aantal verwachtingen en observaties van grote (nieuws)media voor je samen, kijken we uiteraard vooruit en gaan we in op wat een ETF nou eigenlijk is.

Wat is een ETF eigenlijk?

Een Exchange-Traded Fund (ETF) biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een scala aan activa, zoals aandelen, obligaties of grondstoffen. Eigenlijk koop je dus een heel mandje vol met allemaal losse onderdelen erin. Door deze spreiding spreid je dus ook je kansen en risico’s! Waar we het nu over gaan hebben is de Bitcoin ETF. Deze ETF maakt bitcoin een stuk toegankelijker.

Mensen zijn vaak zeer gehecht aan hun standaard bank of handelsexchange waar ze bij investeren. Voorheen moesten deze mensen ver buiten hun comfortzone stappen om blootstelling aan bitcoin te krijgen. Met deze ETF kunnen deze groep mensen op een veel makkelijkere en vertrouwde manier ook in de wereld van bitcoin stappen.

Bitcoin en de Wereld van ETF’s: Een Verhaal van Verwachting en Volatiliteit

In de eerste handelsdagen van 2024 heeft Bitcoin ons al een voorproefje gegeven van wat mogelijk het jaar van de grote beslissing wordt. Beleggers wereldwijd houden hun adem in, wachtend op de langverwachte beslissing van de SEC. Deze verwachting heeft geleid tot een merkbare volatiliteit in de markt. Na een indrukwekkend 2023, waarin Bitcoin afsloot met een waarde van ongeveer $42.300, ervoeren we een wervelwind van prijsschommelingen bij de start van het nieuwe jaar. Het lijkt erop dat de beleggers zowel de winsten viert als zich zorgen maakt over wat de toekomst brengt.

Recente ontwikkelingen wijzen erop dat de SEC in gesprek is met uitgevers van Bitcoin ETFs en mogelijk op het punt staat om meerdere aanvragen goed te keuren. Dit nieuws heeft geleid tot een snel herstel van Bitcoin na een plotselinge daling eerder deze week. Sommige financiële adviseurs blijven sceptisch over de goedkeuring van een Bitcoin ETF dit jaar. Slechts 39% verwacht dat dit zal gebeuren. Daartegenover is dan wel een overweldigende 88% geïnteresseerd in het kopen van Bitcoin na een eventuele goedkeuring. (bron)

19b-4-amendementen, het laatste stadium

Tegelijkertijd zet de SEC belangrijke stappen in het goedkeuringsproces van de Bitcoin ETF. Met het accepteren van 19b-4-amendementen van toonaangevende vermogensbeheerders als BlackRock, Valkyrie, en Grayscale, lijkt de SEC dichter bij een mogelijke goedkeuring te komen. Deze ontwikkeling houdt de crypto-wereld in spanning, vooral omdat sommige experts speculeren dat de goedkeuring vóór de deadline van 10 januari, gesteld voor een aanbieding van ARK Invest en 21Shares, zou kunnen plaatsvinden.

Terwijl we dichter bij deze cruciale datum komen, blijft de vraag of 2024 het jaar zal zijn waarin Bitcoin ETFs eindelijk hun intrede doen op de Amerikaanse markt. Wat zeker is, is dat deze ontwikkeling een grote invloed kan hebben op zowel de adoptie van crypto in de VS als wereldwijd.

Een ander interessant aspect is de mogelijke verschuiving van investeerders naar Ethereum zodra de Bitcoin ETF is goedgekeurd, zoals voorspeld door Marcus Thielen van Matrixport. Dit zou zorgen voor een dynamische crypto-markt die reageert en zich aanpast aan de ontwikkelingen binnen de sector.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *